Info dan o društveno korisnom učenju na RGN fakultetu

slika

U sklopu ESF projekta EduPolicy Lab na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu će se održati Info dan o društveno korisnom učenju. Cilj aktivnosti Info dana je informiranje predstavnika lokalnih organizacija civilnog društva (OCD) te lokalnih visokoobrazovnih ustanova o ‎konceptu društveno korisnog učenja te mogućnostima uspostave takvih programa. U sklopu Info dana bit će predstavljeni primjeri dobre prakse s ciljem ‎međusobnog povezivanja i pokretanja novih programa društveno korisnog učenja. Gosti-predavači bit će uspješni pojedinci iz civilnog društva i akademske zajednice koji će podijeliti svoja iskustva rada na projektima za opće dobro. Po završetku događanja naši gosti rado će odgovoriti na sva pitanja publike, stoga svakako pripremite svoje upite.

VRIJEME: 30. siječnja 2020 od 10h. Pozivnicu preuzmite na poveznici ovdje.

MJESTO: Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Pierottijeva 6, prizemlje, prostorija VP02.

PROGRAM: Program pogledajte na poveznici ovdje.

PRIJAVA: Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prethodnu prijavu do 29. siječnja 2020. godine na poveznici ovdje.

MIDAS donirao akademsku licencu RGN fakultetu

20200109 4

Prof. dr. sc. Biljana Kovačević Zelić, RGN-fakultet, Zagreb

MIDAS Information Technology Co., Ltd. (MIDAS IT) iz Koreje donirao je RGN fakultetu 30 akademskih licenci GTS NX geotehničkog softvera.

Tijekom održavanja geotehničkog seminara pod nazivom „MIDAS – 3D Numerical Modeling of the Excavation and Deep Foundation in Seismic Region“ na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 3. prosinca 2019. godine tvrtka MIDAS IT donirala je 30 akademskih licenci softvera fakultetu. Organizatori seminara bili su Rudarsko-geološki-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički studio d.o.o. iz Zagreba, GEOENG & Co.d.o.o. iz Ljubljane  i tvrtka MIDAS information Technology Co.,Ltd. (slika 1). 

Objavili smo Vodič o pokretanju programa društveno korisnog učenja!

20191206 1

Sudionici projekta EDUpolicy LAB volontiraju u IRO-u!

20191206 2

Četvrto izdanje Međunarodne jesenske škole rudarstva DIM ESEE održano u Dubrovniku 14. – 19. listopada 2019.

20191029 1


Od 14. do 19. listopada u Inter-University Centru u Dubrovniku održavalo se četvrto izdanje Međunarodne jesenske škole rudarstva (Dubrovnik International ESEE Mining school), pod temom Small mining sites – Innovation in mining. Riječ je o obrazovnom projektu financiranom od strane Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology, EIT) kroz program KIC Raw Materials. Projektni konzorcij sastavljen je od osam visokoobrazovnih i istraživačkih institucija s područja istočne i jugoistočne Europe, s Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu kao vodećim partnerom. Ovogodišnje izdanje okupilo je 43 studenata, doktoranada i inženjera iz 10 različitih zemalja (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Mađarska, Kosovo, Poljska, Srbija, Slovačka i Ukrajina) te 16 predavača iz 9 različitih institucija iz sektora mineralnih sirovina.
U sklopu ovogodišnje teme, sudionici su slušali i raspravljali o budućnosti i inovacijskom potencijalu za ležišta male i srednje veličine, trenutno prevladavajuća u rudarskoj industriji istočne i jugoistočne Europe, baveći se temama kao što su budućnost rudarskog sektora u EU, inovacije u rudarstvu, EU zakonodavstvo i rudarenje u urbanim područjima, inovacija i optimizacija u eksploataciji te fokus na cementnu industriju. Školu su otvorili prof. dr.sc. Kristijan Posavec, dekan, i izv.prof.dr.sc. Sibila Borojević Šoštarić, projektna koordinatorica. U prvome danu nekoliko gostujućih predavača održalo je kraća izlaganja o budućnosti europskog sektora mineralnih sirovina, budućnosti industrijskih minerala i europske industrije bakra, a održan je i stručni okrugli stol na temu inovacija u rudarstvu. Osim predavanja, na školi je bilo i praktičnih zadataka poput izrade rješenja za studije slučaja na kojima su sudionici radili tijekom tjedna u grupama, kao i nekoliko društvenih aktivnosti.

Više o projektu: DIM ESEE službena stranica i LinkedIn.


Dvostruka srebrna medalja za inovacije donedavnoj studentici Galli Uroić, mag. ing. min.

DSC 0251

Donedavna studentica RGN fakulteta, Galla Uroić, mag.ing.min., dobitnica je srebrne medalje na 17. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019, u Zagrebu i srebrne medalje na International Warsaw Invention Show (IWIS), Međunarodnoj izložbi inovacija u Varšavi, za inovaciju pod naslovom: Unaprjeđenje numeričkog modela proračuna termičko-hidro-mehaničkih efekata na stijeni odlagališta iskorištenog nuklearnog goriva. Inovacijom se značajno poboljšava numeričko modeliranje termičko-hidro-mehaničkih svojstava odlagališta istrošenog nuklearnog goriva i određivanje kvalitativnih karakteristika i funkcionalnosti odlagališta. Dokaz da su model i koncept odlagališta unutar potrebnih parametara, s gledišta zadržavanja radionuklida, u osnovi dokazuje funkcionalnost koncepta, koji je jedan od najvažnijih dijelova razvoja studije sigurnosti i demonstriranja sigurnosti odlagališta dionicima.


Srebrna medalja na „International Warsaw Invention Show (IWIS)“
Srebrna medalja na „17. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019, u Zagrebu“

International Warsaw Invention Show (IWIS)
17. međunarodna izložba inovacija ARCA 2019


OPTIČKA MINERALOGIJA, ODREĐIVANJE MINERALA POLARIZACIJSKIM MIKROSKOPOM

20190924 2

EUROPSKI DANI MINERALA

EMD New Logo 2.png

Suradnja INA grupe s fakultetom-FEMP projekt

20190912 1

Studenti RGNF-a dobili 4 dodatna ECTS boda za društveno korisno učenje

Tematska nacionalna radionica projekta RESEERVE

MineHeritage projekt

20190723 2

Prof. dr. sc. Ivan Sondi dobitnik je „Nagrade Ivan Filipović“ za 2018. godinu.

20190710 1U Hrvatskome saboru je u srijedu 3. srpnja 2019. održana svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović“ za 2018. godinu. Godišnjom Nagradom u kategoriji znanstveni i stručni rad nagrađeni su prof. dr. sc. Ivan Sondi, Rudarsko-geološko naftni fakultet i izv. prof. dr. sc. Damir Eljuga, Poliklinika Eljuga.
Dobitnicima nagrada obratili su se izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora i predsjednica Odbora za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ Vesna Bedeković, izaslanik predsjednika hrvatske Vlade akademik Zvonko Kusić i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Ivana Franić. Nagrade je u ime Odbora za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ uručila predsjednica Odbora Vesna Bedeković, a u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivana Franić, pomoćnica ministrice. Odluku o dodjeli „Nagrade Ivan Filipović“ za 2018. godinu donio je Odbor za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ koji je imenovao Hrvatski sabor.


slika 2

PETROLEUM ENGINEERING SUMMER SCHOOL - IUC DUBROVNIK CROATIA

20190608 01

PETROLEUM ENGINEERING SUMMER SCHOOL - IUC DUBROVNIK CROATIA

June, 10th - 14th & 17th - 21st 2019

20190608 02 20190608 03
Download as PDF Download as PDF

Akademiku Goranu Durnu dodijeljena nagrada grada Zagreba

zF2UPExQ1

U Staroj gradskoj vijećnici 31.5.2019. održana je svečanost dodjele javnih priznanja za osobite uspjehe, ostvarenja i zasluge u radu. Dodijeljene su Nagrade Grada Zagreba, Nagrada Zagrepčanka godine i Povelja počasnom građaninu Grada Zagreba. Među nagrađenima bio je i akademik Goran Durn, redoviti profesor u trajnom zvanju na RGNF-u. U obrazloženju nagrade piše:

Studentski ogranak SPE-a dobitnik nagrade

SCEA SPE

Konferencija ''Budućnost mineralnih sirovina u visokom obrazovanju istočne i jugoistočne Europe'' 2. i 3. listopada 2019. u Zagrebu!

RMUD

Publish modules to the "offcanvas" position.