O CIP-u

CIP

Voditelj CIP-a: Marijan Galjar
Tel: + 38515556239
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Centar informacijske potpore (CIP) ustrojen je radi obavljanja procjene potreba za računalnom infrastrukturom u nastavnom i administrativnom dijelu poslovanja RGN fakulteta. CIP se bavi održavanjem i nadogradnjom računalne mreže i web-servisa, multimedijskim sadržajem, računalima u učionicama te ostalom računalnom opremom. Osim toga, CIP radi na izgradnji zajedničkih računalnih resursa i upravlja njima, bavi se sigurnosnim pohranama podataka za računovodstveno-administrativno osoblje Fakulteta te provodi i realizira nabavu nove računalne opreme, sukladno zahtjevima korisnika, kroz izradu tehničke specifikacije za potrebe njezine nabave. Voditelj CIP-a je struč. spec. ing. logist. Marijan Galjar.
Tijekom 2017. godine veća je pozornost bila usmjerena na korisnike i pojedinačna računala za potrebe nastavnog osoblja, tako da su nadogradnjom, osim operativnog sustava za potrebe administrativnog osoblja, tj. administrativne službe, bila obuhvaćena i sva računala nastavnog osoblja na Fakultetu. Nastavlja se poboljšavanje učinkovitosti rada mreže kroz implementaciju nove i modernije aktivne i pasivne mrežne opreme. Razvija se i bežična mrežna infrastruktura (proširenjem broja pristupnih točaka), koja je robusnija od postojeće po kvaliteti veze i propusnosti(Eduroam). Vijećnica Fakulteta opremljena je za potrebe međunarodnih konferencija i sastanaka na daljinu multimedijskom opremom.
Djelatnici CIP-a sudjeluju na projektima pružanjem multimedijske podrške. Od 2017. godine CIP administrira ISVU sustav.
U CIP-u se za iduće jednogodišnje razdoblje planiraju sljedeće aktivnosti: migracije studentskih poštanskih pretinaca u sustav Office 365, objedinjavanje poslužiteljske infrastrukture izgradnjom serverske sale, dovršetak optičke veze za redundanciju, centralizirani sustav upravljanja mrežnom opremom, domenski poslužitelj u „oblaku”.

 

Ime/E-mail Funkcija Telefon Kućni URL Lokacija
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Voditelj CIP-a 5556239 2239   V506
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Informatičar 5535713 2713   V506