laboratorij za spektroskopiju

Djelatnost laboratorija

Laboratorij za spektroskopiju koristi se za izvođenje nastave, znanstvenoistraživačkih i stručnih projekata. Istraživači u laboratoriju proučavaju i primjenjuju metode za identifikaciju i određivanje materijala koristeći laboratorijske i terenske spektrometre. Laboratorij je prvenstveno fokusiran na određivanje sadržaja stabilnih izotopa vode (vodika i kisika) koji se mjere s pomoću laserskog spektrometra (za znanstvene i stručne potrebe te za održavanja dijela nastave iz kolegija Hidrogeologija krša). U laboratoriju je održan laboratorijski dio vježbi iz predmeta Podzemna odlagališta otpada (tri termina po dva sata), koje su uključivale demonstracije rada sa zaštitnom opremom i uređajima za mjerenje ionizirajućeg zračenja, kao i pokazne vježbe iz predmeta Gospodarenje otpadom.

Voditelj laboratorija: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Usluge:

Laboratorij pruža usluge:

  • određivanja stabilnih izotopa kisika i vodika u uzorcima vode uređajem „Laser Water Isotope Analyzer (Los Gatos Research, Inc., Mountain View, CA, USA)”
  • uzorkovanje podzemne vode i in situ mjerenja temperature vode, pH, električne vodljivosti i sadržaja otopljenog kisika u vodi (pumpom za uzorkovanje Sollinst i prijenosnim multiparametarskim uređajem WTW).
Popis metoda i postupaka

Sitna i srednja oprema

NAVIGACIJA

Dokumenti