Obavijesti

Obavijest o radu Knjižnice tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana

Radi korištenja kolektivnog godišnjeg odmora, Knjižnica će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana biti zatvorena od 24. prosinca 2021. do 3. siječnja 2022. godine.

Od utorka, 4. siječnja 2022. godine, Knjižnica će raditi prema uobičajenom radnom vremenu.

Ljetno radno vrijeme Knjižnice

Knjižnica će za korisnike biti otvorena prema uobičajenom radnom vremenu do kraja srpnja.

Zbog korištenja godišnjih odmora Knjižnica će biti zatvorena za korisnike od 2. do 20. kolovoza 2021. godine. 

Želimo Vam ugodne ljetne praznike!

Obavijest o radnom vremenu za vrijeme zimskih praznika

Knjižnica će za vrijeme zimskih praznika biti zatvorena od 24. prosinca do 6. siječnja.

Želimo Vam sretne i ugodne blagdane!

Rad Knjižnice i čitaonice od 1. rujna 2020.

Knjižnica i čitaonica Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta otvorena je svaki radni dan (od ponedjeljka do petka) za sve korisnike od 9 do 16 sati.

Korisnici Knjižnice mogu posuđivati i vraćati knjige, učiti i koristiti računala u čitaonici.

U Knjižnici i čitaonici, kao i na Fakultetu, primjenjujemo sve propisane mjere epidemiološke zaštite te svi naši korisnici mogu biti mirni i sigurni prilikom dolaska i boravka u Knjižnici.

Kratke osnovne upute:

1. Budući da je broj radnih mjesta za rad u čitaonici i na računalima u čitaonici bitno smanjen, poželjno je da korisnici prethodno najave svoj dolazak na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 5535-710 ili 5535-717 kako bismo im osigurali radni prostor i slobodno računalo. Naravno, ukoliko nema korisnika u čitaonici, dozvoljen je dolazak i bez prethodne najave.

2. Posudba knjiga moguća je svaki dan od 9 do 15,30 h i bez prethodne najave, ali korisnici prije dolaska mogu provjeriti dostupnost primjerka knjige putem online kataloga Knjižnice i građu naručiti slanjem upita na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

3. Podsjećamo studente da prije upisa u sljedeću akademsku godinu moraju vratiti sve posuđene knjige te ih molimo da to učine. Za vraćanje knjiga pripremljene su posebne kutije na posudbenom pultu te je dovoljno da student uđe i stavi knjige u kutiju (može na papiriću napisati i svoje ime i prezime). Unaprijed zahvaljujemo u ime nove generacije studenata koja će koristiti te udžbenike!

Obavijest o načinu rada Knjižnice Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta od 4. svibnja 2020.

U skladu s Preporukama za rad u knjižnicama i antikvarijatima tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 24. travnja 2020. i Smjernicama za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 27. travnja 2020. (verzija 2), od 4. svibnja 2020. Knjižnica RGNF-a počinje s radom na sljedeći način:

  1. Knjižnica RGNF-a od 4. svibnja 2020. otvorena je za korisnike od 10 do 14 sati isključivo na način opisan u točkama 4 i 5.
  2. Nije dopušten rad u čitaonici Knjižnice (prema trenutnim Preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo).
  3. Prilikom ulaska u Knjižnicu korisnik mora dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom koje će se nalaziti neposredno uz ulaz u Knjižnicu. U prostoru Knjižnice u isto vrijeme može biti najviše 3 korisnika. Korisnici su dužni održavati razmak od minimalno dva metra (na podu Knjižnice bit će jasno naznačeni razmaci od 2 m).
  4. Knjižnična građa posuđuje se uz prethodnu najavu e-mailom (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili telefonom (01/5535 710 i 01/5535 717). Korisnici putem mrežnog kataloga Knjižnice RGNF-a (http://zag.nsk.hr/rgn) mogu točno provjeriti naslov i autora građe te u e-mailu napisati koju građu žele posuditi. Knjižničarke će građu pripremiti i zapakirati u vrećicu koja će korisnika dočekati na informacijsko-posudbenom pultu kako bi se osigurao što kraći kontakt između knjižničarki i korisnika.
  5. Knjižnična građa koju će korisnici vraćati odlagat će se u kutiju na informacijsko-posudbenom pultu. Korisnike molimo da građu koju vraćaju također stave u plastičnu vrećicu ta da u knjige umetnu papirić sa svojim imenom i prezimenom. Vraćena građa će se razduživati nakon završetka radnog vremena za korisnike i stavljati u karantenu na 72 sata. Ovisno o mogućnostima knjiga će se prebrisati i dezinfekcijskim sredstvom nanesenim na jednokratni ručnik. Nakon 72 sata građa se vraća u spremište.
  6. Knjižničarke će nositi zaštitne maske i rukavice.
  7. Prostor Knjižnice redovito će se dezinficirati. Informacijsko-posudbeni pult prebrisat će se dezinficijensom nakon svakog korisnika, a učestalije će se dezinficirati rukohvati na vratima.
  8. Knjižničarke će prije dolaska na posao izmjeriti tjelesnu temperaturu.
  9. Knjižničarke će raditi naizmjence svaki drugi dan kako bi se između njih osigurao minimalni kontakt (rad na principu 1 radni dan u Knjižnici, 1 radni dan od kuće).
  10. Na vidljivim mjestima bit će istaknute upute Knjižnice RGNF-a i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Molimo da svoje upite nastavite slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo ih i dalje većinu mogli riješiti na daljinu. Studente pozivamo da nam se pridruže i na web-mjestu Knjižnice u SharePoint-u Virtualna čitaonica Knjižnice RGNF-a.

Obavijest o načinu rada Knjižnice od 16. ožujka

Poštovani korisnici Knjižnice Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta!

Knjižnica i čitaonica bit će zatvorena za korisnike narednih 14 dana, do 30. ožujka 2020., sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske i Uputi o postupanju Sveučilišta u Zagrebu, radi što učinkovitije zaštite od širenja koronavirusa.

Molimo Vas da svoje upite i zahtjeve šaljete na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ovisno o vrsti zahtjeva i mogućem rješenju, knjižničarke će Vas kontaktirati telefonom ili e-mailom.

Zahvaljujemo svima na razumijevanju i na pridržavanju uputa i preporuka izdanih od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo!

Sretno!

Knjižnica RGNF-a

Obavijest o radnom vremenu za vrijeme zimskih praznika

Dragi korisnici Knjižnice,

zbog zimskih praznika Knjižnica će biti zatvorena od 23. prosinca do 3. siječnja.

Sretne i ugodne blagdane želi Vam Vaša Knjižnica!

 

Ljetno radno vrijeme Knjižnice RGNF-a

Dragi korisnici Knjižnice,

od 22. do 26. srpnja Knjižnica će za korisnike biti otvorena od 10 do 13 sati.

Knjižnica će za korisnike biti zatvorena od 29. srpnja do 23. kolovoza.

Želimo Vam ugodne ljetne praznike!

Otvoren pristup - Oxford Journals

Otvoren je pristup na nove naslove časopisa baze podataka Oxford Journals, u okviru zbirki Humanities and Social Sciences i Science, Technology and Medicine.

Opširnije o bazi Oxford Journals pročitajte na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

Probni pristup - ProQuest Central i SciTech Premium Collection

ProQuest je otvorio probni pristup na svoje zbirke ProQuest Central i SciTech Premium Collection. Probni pristup otvoren je do 10.12.2018. Zbirkama možete pristupiti ovdje.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.