Besplatni seminar Medijske pismenosti za mlade

Neobjavljeno

Udruga VANG poziva zainteresirane na dostavu prijava za sudjelovanje na besplatnom seminaru Medijske pismenosti za mlade, koji de se u suradnji i uz potporu Grafičke škole u Zagrebu, Grada Zagreba i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport održati od 09. do 12. svibnja 2016.

Tehnološki napredak i modernizacija društva uvjetuju kontinuiranu prilagodbu naprednim tehnologijama u svim područjima društvenog djelovanja. Informacijsko-komunikacijska tehnologija potakla je razvoj građanskog novinarstva, a usporedno s time porasla je potreba za stalnim praćenjem trendova u novinarstvu i usvajanjem suvremenih novinarskih znanja i vještina.
Udruga VANG /Val nove generacije/ primarno se bavi unapređenjem medijske kulture mladih, razvojem komunikacijskih kompetencija i osnaživanjem kapaciteta mladih za uključenost u društvene promjene.
U tom pravcu provodi seminare medijske pismenosti za mlade u okviru tradicionalnih (tisak, radio, TV) i novih medija (internet radio, web, portali, blogovi, društvene mreže). Usvajanjem novinarskih znanja i praktičnih vještina očekuje se učinkovitije i kvalitetnije djelovanje mladih kroz komunikacijske platforme, osobito novih medija.
Seminar je besplatan, a namijenjen je studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova, kao i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa. Zainteresirani kandidati upit mogu dostaviti na kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Raspored seminara.