Upute nastavnicima i studentima za izvođenje nastave na daljinu

Poštovane kolegice i kolege,

sukladno odluci rektora Prof.dr.sc. Damira Borasa od 13. ožujka 2020. klasa: 602-04/20-11/03 URBROJ 380-010/076-20-1 od 16.3.2020. nastava će se održavati na daljinu kako bi se studentima omogućilo studiranje od kuće. Očekivano trajanje ovih mjera je 14 dana.

 

ZA NASTAVANIKE:

CIP je pripremio upute za nastavnike kako mogu koristiti neke od alata IT tehnologija za webinare (Teams, Skype) a Merlin (moodle) već koriste svi nastavnici. E-mailom su vam poslane dodatne sugestije oko tehničkih detalja i primjera izrade nastavnih materijala.

Danas su stigle upute od SRCE-a za neke dodatne alate koje možete koristiti. Poteškoće koje su se pojavile kod SRCE-a su u otklanjanju. Merlinu trenutačno ne mogu pristupiti osobe izvan RH. Ako imate studente koji ne žive u RH morate im materijale dostaviti na drugi način.

Nastavnici bi minimalno trebali pripremiti materijale koje mogu poslati studentima za rad. Objavu možete obaviti preko Merlina ili e-porukama direktno studentima.

U najkraćem mogućem roku molim vas da isprobate alate za webkonferencije (iz upute SRCE-a) te se spremite za održavanje nastave na takav način. Preporuka je da vježbate organizacijom kratkih predavanja međusobno (u grupama po dvoje ili troje) pa ćete to moći primijeniti sa studentima.

Iznimno je važno da dobijete potvrdu od vaših studenata da su dobili vaše materijale te ih obavijestite kako i kada ćete organizirati sljedeće aktivnosti.

ZA STUDENTE:

Nastavnici su vam već počeli slati zadatke koje trebate obaviti. Uskoro će ih biti više. Također možete očekivati održavanje webkonferencija ili drugih način održavanja daljinske nastave. Navedeni zadaci su vaša obaveza kao i druge nastavne aktivnosti. Ako postoji opravdan razlog zašto ih ne možete obaviti molim vas da o tome pravovremeno obavijestite nastavnike.