Udruga EUGEN (EUropean GEosciences students Network) je europska udruga znanstvenog karaktera koja okuplja studente geologije i geoentuzijaste iz cijele Europe. Svake godine članovi udruge organiziraju skup, čiji je glavni cilj okupljanje i međusobno upoznavanje studenata i znanstvenika iz srodnih struka te međusobno razmjenjivanje informacija sa svrhom unaprjeđivanja i razvoja budućih zajedničkih projekata na području Europe.  

Skupovi se održavaju prvog punog tjedna u kolovozu u nekoj europskoj državi, a dosad su se održavali na lokacijama od Portugala i Španjolske, preko Njemačke i Italije pa sve do Latvije i Rumunjske. 
Po drugi puta u 22-godišnjoj tradiciji održavanja ovih skupova, Hrvatska ima čast biti zemlja-domaćin ovog skupa, s RGN fakultetom kao nositeljem cijele manifestacije. Kompletnu organizaciju skupa vode studenti RGN fakulteta s koordinatorom prof. Brunom Tomljenovićem. Oko 120 sudionika biti će smješteno u naselju Gornji Zvečaj, u kampu na obali Mrežnice, u periodu od 7.8.2017. do 13.8.2017. Tijekom tjedna polaznici skupa imat će priliku slušati i držati prezentacije i predavanja stručne tematike te sudjelovati na stručnim ekskurzijama. Ekskurzije će se voditi na izuzetnim geološkim lokacijama kao što su Vražji prolaz-Zeleni vir u okolici Skrada, planina Učka i okolica Rovinja te planina Velebit i okolica Karlobaga. 

Udruga EUGEN je strogo neprofitna i sve njezine aktivnosti se provode na dobrovoljnoj osnovi. Financiranje godišnjih skupova ostvaruje se samo putem članarina, donacija i sponzorstava. Budući da članarine u prosjeku pokrivaju nešto manje od polovice troškova organizacije skupa, samo održavanje i kvaliteta skupova uvelike ovise sposobnosti organizatora da privuku pažnju određenog broja sponzora i uključe ih u projekt. Ovim se putem organizatori zahvaljuju zlatnom sponzoru INI Industriji nafte d.d. te RGN fakultetu, PMF fakultetu, Geotehničkom fakultetu, Hrvatskom geološkom društvu, PBZ Card, American Express, Vodoskok d.d., Eksperterm d.o.o., Baredine Jama-Grotta, Karlovačkoj pivovari te Turističkoj zajednici grada Karlovca na velikodušnim donacijama i potpori ovoj studentskoj inicijativi promicanja Geo-znanosti u Hrvatskoj.


Poster

 


logo INA