Treća radionica MIN-GUIDE Policy Laboratory pod naslovom “Innovation and supporting policies for mineral and metallurgical processing” daje pregled i promišljanja o recentnim primjerima inovacija u oplemenjivanju mineralnih sirovina i metalurškim postupcima, uključujući i recikliranje.

Diskusije o inovacijskim procesima u tvrtkama, kao što su inovacije proizvoda, procesa ili otvorene inovacije, povezat će se s politikama EU članica.
Prikazat će se kako se učenje na primjerima dobre inovacijske prakse može prenijeti za unaprjeđenje inovacija u ovim sektorima.
Policy Lab angažira sudionike iz uprave, rudarstva, geoloških službi, akdemske zajednice i nedržavnih organizacija u intenzivnu i interaktivnu razmjenu koja sudionicima omogućuje učenje iz prve ruke na primjerima dobre prakse, transfer u druge kontekste i promišljanje o budućim potrebama.
Naposlijetku, rezultat trećeg Policy Lab-a je daljnji razvoj Online Vodiča kroz politike mineralnih sirovina u EU.

Trajanje radionice:

Radionica će se održati 18. i 19. svibnja 2017. u Luleå, Švedska
Prijave za sudjelovanje: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz mogućnost refundiranja dijela putnih troškova na zahtjev

   

Glavni istraživač:

Wirtschaftsuniversität Wien

 

Suradnici s RGN fakulteta:

Prof.dr.sc. Darko Vrkljan, dr.sc. Anamarija Grbeš

 

 

Materijali

http://www.min-guide.eu/sites/default/files/2017-04-05_min-guide_policy_lab_3.pdf