Novosti

ROBOMINERS webinar „Small and very-samll scale robotic mining: deposit types and opportunities for Europe“

SWOT analiza sektora mineralnih sirovina Hrvatske – radionica

 20190827 2    20190827 3

                                                                                                                           

 

Petak, 18. listopada 2019., 8:30-15:00
Inter-University Centre, Dubrovnik, Ul. don Frana Bulića 4, Dubrovnik

U sklopu projekta rESEErve - Mineral potential of the ESEE region u svim partnerskim zemljama jugoistočne Europe organiziraju se nacionalne tematske radionice vezane uz potencijal zemlje s obzirom na mineralne sirovine. U svakoj zemlji naglasak je na onu sirovinu koja ima najveći potencijal. U Hrvatskoj su to sirovine za industriju cementa i vapna.

Dnevni red radionice 

O projektu rESEErve

Prijava


                             20190827 1

 

 

                     


Stručni skup studenata 2019. „Mi imamo rješenja – Vizije novih generacija za održivi zeleni razvoj“ – 1. nagrada za najbolji studentski energetski projekt – Dorotea Nađ, studentica 3.god naftnog rudarstva

ZET 2019 cijeli plakat

INA poziva studente da odaju priznanja najboljim srednjoškolskim profesorima kroz natječaj NajProfesor/ica

vizual najprofesor ica 2019

INA, d.d. dana 15. svibnja 2019. pokrenula osmi po redu natječaj NajProfesor/ica u sklopu kojeg studenti imaju priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su im usadili ljubav prema prirodnim znanostima.
Nominacije će biti otvorene do 15. lipnja 2019.

Inin pripravnički program Growww

20190320 1

Drage studentice i studenti,

Već 10. godinu za redom održavamo Inin pripravnički program Growww za diplomante koji završavaju diplomski studij i razmišljaju o zapošljavanju u vodećoj tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi, a nemaju radnog iskustva ili imaju do najviše godine dana radnog iskustva.

ASEC 2019: Najveći studentski energetski kongres Europe s potpisom studenata RGN fakulteta

 MG 7513

Već šestu godinu zaredom, zagrebačka studentska SPE sekcija međunarodne udruge naftnih inženjera (Society of Petroleum Engineers)  organizirala je godišnji studentski energetski kongres na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu. ASEC 2019 trajao je od 4. do 7. ožujka i okupio mnoštvo hrvatskih i inozemnih studenata i stručnjaka.

„Problem studenata u Hrvatskoj je taj što teorijsko znanje dobiveno na fakultetu često nije dovoljno, već postoji određeni jaz između teorije i stvarnih uvjeta i problema u industriji nafte i plina. Učenje i usavršavanje su cjeloživotni procesi, ali smatramo da je te informacije bolje uvesti u što ranijoj fazi, prije nego što uđu na tržište rada“, izjavili su organizatori.

Predsjednik hrvatskog SPE ogranka, docent dr. sc. Vladislav Brkić, istaknuo je predanost, kontinuitet i inovativnost studentskog ogranka. O značaju događaja govore i institucije koje su ga podržale: kongres je bio pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore, a nazočili su i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, grada Zagreba te rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. Damir Boras i dekan RGNF-a prof. Zoran Nakić. Odazvale su se i brojne poznate kompanije i udruge, kao što su INA, AZU, JANAF, Plinacro, GPZ, PSP, HUNIG te Energetski institut Hrvoje Požar.

Sudjelovali su i predstavnici SPE-a, Darcy Spady, predsjednik SPE-a 2018. godine, te Jean-Marc Dumas, regionalni direktor za središnju, južnu i istočnu Europu. Podsjetili su na ugled koji uživa hrvatska sekcija, što se vidjelo i brojnim priznanjima: između ostaloga, SPE nagradom za izvrsnost 2018. godine koja je dodijeljena na godišnjoj konferenciji u Dallasu.

Prvi dio kongresa trajao je tri dana i sastojao se većinom od predavanja i radionica, među kojima se posebno istaknula Artificial Lift Workshop koju je održao istaknuti stručnjak, prof. Rajan Chokshi iz SAD-a. Naglasak većine predavanja bio je na primjeni tehnoloških unaprjeđenja u industriji, premda se potegnulo i pitanje obnovljive energije. Boje „zelenih“ branili su Maja Pokrovac i Dragutin Domitrović, koji je polučio velik interes svojim predavanjem o geotermalnoj energiji i sustavu Velika Ciglena-1. Glavni događaji kongresa ipak su bile dvije panel diskusije koje su okupile brojna poznata lica (Jean-Marc Dumas, Darcy Spady, Jerko Jelić-Balta, Želimir Šikonja, Daria Karasalihović-Sedlar, Davor Štern, Igor Dekanić, Maja Pokrovac, Marin Bačelić), a bavile su se utjecajem promjenjivih cijena nafte na strategiju naftnih kompanija te prirodnim plinom kao pogonskim gorivom. Treći dan obilježilo je predavanje profesora Domagoja Vulina o ESCOM projektu – evaluacijskom sustavu za ublažavanje emisije CO2, razvijenom u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike – te uvijek dobro posjećen Petrotournament. Nagradu za najbolja studentska izlaganja ponijeli su Juan Fabricio Castellanos Chamorro za predavanje i Fahimeh Hadavimoghaddam za poster. Četvrti dan kongresa bio je terenski, s organiziranim posjetom brodogradilištu Uljanik i jack-up bušaćoj platformi Labin.

ASEC 2019 rekorder je po broju inozemnih sudionika. Pristizali su iz Rusije, Srbije, Crne Gore, Poljske, Mađarske, Albanije, Irana, Turkmenistana, Etiopije, Nigerije, Azerbajdžana, Indije, Indonezije, Vijetnama, Meksika, Francuske, Kanade i Ekvadora. Neke od tih zemalja već su tradicionalno sudionici, poput Mađarske, iz koje svake godine dolazi sve veća delegacija. Rezultat je to dobre suradnje hrvatskih studenata s drugim SPE sekcijama.

A dobru tradiciju planiraju i nastaviti. ASEC 2020 već je u pripremi i težit će se boljem, većem i jačem.

 


  MG 7477


  MG 7485


EduPolicy Lab – radionica za studente

 20190304 1

Predstavljanje udžbenika autora Maje Vrkljan, Sibile Borojević Šoštarić i Nenada Tomašića: “Optička mineralogija, određivanje minerala polarizacijskim mikroskopom”

Obavijest PREDSTAVLJANJE UDŽBENIKA

Veliki uspjeh studenata diplomskog studija naftnog inženjerstva na natjecanju Freshhh

20190212 1

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske izdalo dopusnicu za doktorski studij Primijenjene geoznanosti, rudarsko i naftno inženjerstvo

20190111 1

Po završenom postupku reakreditacije sveučilišnog poslijediplomskog studija Primijenjene geoznanosti, rudarsko i naftno inženjerstvo Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Agencija za znanost i visoko obrazovanje donijela je preporuku za daljnje izvođenje studija s najvišom ocjenom kvalitete.

Održan drugi projektni sastanak na KIC projektu MINERS

 20190108 1

Dana 19. i 20. prosinca 2018. na RGN fakultetu se održao drugi sastanak projekta MINERS - Mine Emergency Response and Rescue School. Svrha projekta je uspostaviti studentsku školu spašavanja u rudarstvu koja bi bila unificirana tj. jednako bi se održavala na više fakulteta unutar EU.
U sklopu projekta biti će izrađen sadržaj predmeta te napravljen priručnik koji će se testirati tijekom izvođenja 2019. godine uz sudjelovanje 30 studenata sa triju sveučilišta.
Partneri su Montanunivesitat Leoben, TU Bergakademie Freiberg, Trinity College Dublin i UNIZG RGN fakultet.
Projekt traje dvije godine (2018. – 2019.) a za studente osam mjeseci (03/2019 – 10/2019).
Projekt osigurava studentima stipendije te daje mogućnost izrade diplomskog rada iz ove tematike.

Trajanje:

19.12. i 20.12.2018.

   

Odgovorne osobe na RGNF-u

Izv.prof.dr.sc. Dalibor Kuhinek

   

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.