STEM festival

U organizaciji projekta STEM akademija čiji je partner i RGN fakultet, od 20. – 22. listopada održao se STEM festival, trodnevni događaj za ljubitelje tehnologije, prirodoslovlja i znanosti, primarno namijenjen djeci i mladima od 13 do 19 godina.

Službeni početak festivala bio je u četvrtak, 20. listopada, kada se održao panel na temu 'Sadašnjost i budućnost STEM-a u obrazovanju' kojim su se otvorila brojna pitanja vezana uz važnost i razvoj STEM područja u formalnom i neformalnom obrazovanju u Hrvatskoj. Jedan od panelista bio je i naš prodekan za nastavu i studente, izv. prof. Borivoje Pašić.

Sljedeća dva dana, STEM festival okupio je brojne predavače i izlagače, koji su na, zanimljiv i interaktivan način pokušali približiti trendove i zanimljivosti iz STEM područja posjetiteljima kojih je bilo preko 1000. Od predavača s RGN fakulteta na STEM festivalu sudjelovali su: izv. prof. Jelena Parlov koja je održala predavanje “Tajni život H2O”, izv. prof. Želimir Veinović i doktorandica Galla Uroić s predavanjem “U sjeni nuklearnog” te dr.sc. Sanja Bernat Gazibara s predavanjem “Istraživanje Zemljinog tla. Izv. prof. Ana Maričić i doc. Iva Kolenković Močilac na STEM festivalu sudjelovali su s radionicom „Razvoj života na zemlji“.

Više o STEM festivalu možete pročitati ovdje.


STEM Festival LQ Foto Mislav Mesek 6857


STEM Festival LQ Foto Mislav Mesek 7128


STEM Festival LQ Foto Mislav Mesek 7616