SUPEUS CASE STUDY 2020

SUPEUS – Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje - organizira 10. po redu SUPEUS Case Study. Natjecanje je koncipirano u tri tematske radionice: strojarstvo, elektrotehnika te arhitektura i građevinarstvo. Radionice započinju 18.12. online predavanjima stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje. Nakon toga slijedi period od 5 dana u kojem studenti podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan za temu predstavljenu predavanjem.

Rješenja se predaju najkasnije 23.12.

Na svakoj radionici najbolji timovi osvajaju vrijedne nagrade, dok tim sa najviše osvojenih bodova na sve tri radionice osvaja posebnu nagradu za interdisciplinarnost.

Više informacija o projektu i prijave na https://scs.supeus.hr/

„SUPEUS Case Study 2020.“ 18. - 23.12.

Strojarstvo - Primjenom solarne energije do manjih troškova

Ostvarivanje ušteda primjenom solarne energije za pripremu potrošne tople vode. Odabir opreme i tehnoekonomska analiza za obiteljsku kuću na zagrebačkom području.

Arhitektura/građevinarstvo - Mikroanalizom do makrorezultata

Arhitektura/građevinarstvo - Mikroanalizom do makrorezultataAnaliza utjecaja i iskorištavanje različitih prirodnih čimbenika (osunčanost, strujanje zraka, nadmorska visina) lokacije, s ciljem postizanja održivosti, energetske učinkovitost. Analiza bi uključivala i oblikovanje volumena građevine te materijale i konstrukcije koji su prikladni za određena područja u Hrvatskoj (s naglaskom na otpornost na potres i požar).

Elektrotehnika – Geotermalne elektrane – iz zemlje do čiste energije

Elektrotehnika – Geotermalne elektrane – iz zemlje do čiste energijeFokus radionice je upoznati studente s prednostima, ali i izazovima načina proizvodnje električne energije u geotermalnim elektranama. Studentima bi zadali praktičan primjer iz kojeg bi naučili osnove rada geotermalne elektrane te preduvjete koji su potrebni za izgradnju iste.

Proglašenje pobjednika - 28.12.

Studentima će se u sklopu programa proglašenja pobjednika, kroz stručno ili promotivno predavanje predstaviti tvrtke suradnici na projektu.


scs20 najava