Radionica o metodologiji provedbe Ankete o standardu zanimanja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u razdoblju od 15. do 17. srpnja 2015. održalo je radionicu o metodologiji provedbe Ankete o standardu zanimanja.

Radionica je organizirana za potpisnike ugovora o provođenju projekata Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog klasifikacijskog okvira, financiranih bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Na radionici su prisustvovale i predstavnice projekta TARGET i to u sastavu izv. prof. dr. sc. Katarina Simon, voditeljica ekspertne radne skupine Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Irena Škorić voditeljica ekspertne radne skupine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te koordinatorice projekta TARGET prof. Nina Vranešević Marinić i Ria Bilić iz Instituta za razvoj i obrazovanje.

U prvom dijelu radionice predstavljeni su strateški i institucionalni okviri za provedbu projekta i elementi  HKO-a, dok je u drugom dijelu radionice predstavljena informatički pristup provedbe Ankete o standardu zanimanja. Anketa o standardu zanimanja čini prvi korak u izradi standarda zanimanja.