Studijski posjet u Delft

Šestero članova ekspertne radne skupine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu posjetilo je Delft University of Technology (Technische Universiteit Delft) i The Rotterdam University of Applied Sciences (Hogeschool Rotterdam) u Kraljevini Nizozemskoj radi izmjene iskustva o izradi standarda kvalifikacija te prilagodbe studijskih programa.

Posjet visokoškolskim ustanovama u Kraljevini Nizozemskoj obavlljeni su u periodu od 8. do 11. prosinca 2015. u  sastavu: doc. dr. sc. Igor Dejanović, izv. prof. dr. sc. Marijana Hranjec, doc. dr. sc. Svjetlana Krištafor, izv. prof. dr. sc. Irena Škorić, doc. dr. sc. Domagoj Vrsaljko i doc. dr. sc. Krunosla Žižek.

delft1

delft11

Tijekom posjeta obavljeni su sastanci s profesorima i prodekanom za nastavu Fakulteta primijenjenih znanosti, popraćeni obilaskom nekoliko laboratorija.

delft2

delft3

Delft University of Technology dijeli se na 8 sastavnica - fakulteta i upisuje oko 20 000 studenata. Na Rotterdam University of Applied Sciences upisano je oko 30 000 studenata, a Sveučilište je podjeljeno na 12 fakulteta. Bitna razlika između ove dvije ustanove je što je na Rotterdam University of Applied Sciensec zastupljenije primjenjeno znanje, dok je znanstveno-istraživački rad prisutan u mnogo manjoj mjeri. Stav Sveučilišta je "obrazovanje za život, ne za posao" čime se naglašava činjenica da studenti tijekom studija sječu širok spektar znanja i vještina neophodnih u svim okruženjima.