Održana je završna konferencija

U četvrtak 8. rujna 2016. u velikoj predavaonici Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je završna konferencija projekta TARGET.

Završen "Inicijalni trening s asistentima"

U petak 17. lipnja 2016. u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu održana je završna radionica "Inicijalni trening s asistentima" koju su pohađali asistenti Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i asistenti Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Održana je izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća FKIT-a na temu TARGET

U ponedjeljak 13. lipnja 2016. održana je izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu kako bi se članovima vijeća predstavili rezultati projekta TARGET s posebnim naglaskom na analize ankete poslodavaca te standardu zanimanja.


 

Završena serija radionica "Kritičko mišljenje i aktivno učenje u viskokoškolskoj nastavi"

U subotu 11. lipnja 2016. završena je serija radionica "Kritičko mišljenje i aktivno učenje" koje je pohađalo nastavno osoblje Rudarsko geološko naftnog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta TARGET.

Završene stručne rasprave o standardima zanimanja

31. svibnja 2016. završena je rasprava s poslodavcima o izrađenim prijedlozima standarda zanimanja na Rudarsko geološko naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 8. lipnja 2016. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. 

Radionice "Vrednovanje i ocjenjivanje temeljem ishoda učenja"

U petak 20. svibnja 2016. na Rudarsko geološko naftnom fakultetu i Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održane su zadnje radionice u okviru radioničkog programa o ishodima učenja na razini kolegija na temu Vrednovanje i ocjenjivanje temeljem ishoda učenja.  

Rasprava s poslodavcima o prijedlogu standarda zanimanja

U tijeku je rasprava s poslodavcima o izrađenim prijedlozima standarda zanimanja.

Radionice usklađivanja ishoda učenja s metodama poučavanja i usklađivanja ishoda s aktivnostima vrednovanja i ocjenjivanja

12. i 13. svibnja 2016. na Rudarsko geološko naftnom fakultetu i Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, u okviru projekta TARGET održane su radionice usklađivanja ishoda učenja s metodama poučavanja i usklađivanja ishoda s aktivnostima vrednovanja i ocjenjivanja.

Radionice provjere ishoda učenja i upisivanja ishoda na razini kolegija u aplikaciju NPP

U petak 6. svibnja 2016. na Rudarsko geološko naftnom fakultetu i Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu održana je radionica provjere ishoda učenja i upisivanja ishoda na razini kolegija u aplikaciju NPP.

Predstavljanje SZ na Zavodu za rudarstvo i geotehniku

U petak 29. travnja 2016. održan je sastanak Zavoda za rudarstvo i geotehniku Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojem su predstavljene aktivnosti projekta TARGET i izrađeni standardi zanimanja za zanimanje inženjer/ka rudarstva.

Sudjelovanje na okruglom stolu "Vještine budućnosti za razvoj hrvatskog gospodarstva"

U četvrtak 21. travnja 2016. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održan je okrugli stol "Vještine budućnosti za razvoj hrvatskog gospodarstva" na kojem su prisustvovale i voditeljica projekta TARGET izv. prof. dr .sc. Marta Mileusnić te koordinatorice projekta prof. Nina Vranešević Marinić i Ria Bilić.

Počele radionice o izradi ishoda učenja na razini kolegija

U okviru trećeg elementa projekta TARGET Prilagodba postojećih studijskih programa na RGNF-u i FKIT-u prema prethodno definiranim standardima kvalifikacija razine 6 i 7, 15. travnja 2016. započele su radionice o izradi ishoda učenja na razini kolegija. 

Održan je okrugli stol s polodavcima

U srijedu 17. ožujka 2016. održan je okrugli stol s poslodavcima na Rudarsko geološko naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s ciljem predstavljnja ankete o standardu zanimanja i utemeljenosti zanimanja za inženjer/ka geologije, inženjer/ka rudarstva i inženjer/ka naftnog rudarstva.

Održana je izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća na temu TARGET

U ponedjeljak 7. ožujka 2016. održana je izvanredna proširena sjednica Fakultetskog vijeća Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kako bi se članovima vijeća i nastavno znanstvenom osoblju Fakulteta predstavio projekt TARGET, rezultati i analize ankete poslodavaca o standardu zanimanja.

Održan je Inicijalni trening s asistentima

Od 8. do 12. veljače 2016. održan je Inicijalni trening sa asistentima Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Održane su radionice o pisanju ishodu učenja i metodologiji izrade standarda kvalifikacija

Na Rudarsko geološko naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 1. do 3. veljače 2016. održane su radionice o pisanju ishoda učenja i metodologije izrade standarda kvalifikacija za ERS RGNF i ERS FKIT.

Radionice aktivnog učenja i kritičkog mišljenja u visokoškolskoj nastavi

Od 1. do 3. veljače 2016. održan je prvi dio radionica Aktivnog učenja i kritičkog mišljenja u visokoškolskoj nastavi za nastavnike Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu koje u centar stavljaju studente.

Međunarodno predstavljanje TARGET-a

Voditeljica projekta izv. prof. dr. sc. Marta Mileusnić predstavila je projekt TARGET pri službenom posjetu predstavnika Sveučilišta u Miškolcu Rudrasko geološko naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji se održao 20. i 21. siječnja 2016.

Izašao je HKO newsletter za 11. i 12. mjesec

Izašao je HKO newsletter za mjesec studeni i prosinac 2015.

Studijsko putovanje u Leoben

U razdoblju od 14. do 16. prosinca 2015. predstavnici ekspertne radne podskupine rudarstva Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sastavu doc. dr. sc. Antonia Jaguljnjak-Lazarevi, doc. dr. sc. Ivan Sobota i doc. dr. sc. Petar Hrženjak bili su u posjetu Sveučilištu u Leobenu - Montanuniversitat Leoben.

Studijski posjet u Delft

Šestero članova ekspertne radne skupine Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu posjetilo je Delft University of Technology (Technische Universiteit Delft) i The Rotterdam University of Applied Sciences (Hogeschool Rotterdam) u Kraljevini Nizozemskoj radi izmjene iskustva o izradi standarda kvalifikacija te prilagodbe studijskih programa.

Studijski posjet Sveučilištu u Krakowu

Predstavnici ekspertne radne podskupine naftnog rudarstva Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Katarina Simon, izv. prof. dr. sc. Lidia Hrnčević i doc. dr. sc. Borivoje Pašić bili su u studijskom posjetu Sveučilištu u Krakowu -  Akademia Gorniczo-Hutnicza (AGH) University of Science and Technology od 7. do 9. prosinca 2015.

Studijski posjet u Freiberg

Predstavnice ekspertne radne skupine Rudarsko geološko naftnog fakulteta, PERS Geologija u sastavu izv. prof. dr. sc. Marta Mileusnić i izv. prof. dr. sc. Dunja Aljinović bile su u studijskom posjetu Sveučilištu u Freibergu od 24. do 27. listopada 2015. godine.

Ekspertne radne skupine počele s izradom standarda zanimanja

U sklopu dubinske analize traženih kompetencija tržišta rada na nacionalnoj, regionalnoj i svjetskoj razini provedeno je anketiranje poslodavaca.

Održane radionice sa studentima

Centar za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu održao je interaktivno predavanje na temu akademskih i socijalnih vještina

Predstavljanje projekta TARGET na svečanoj sjednici Fakulteta

Povodom dana Sv. Barbare 4. prosinca 2015. godine, zaštitnice rudara i Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u Velikoj dvorani Fakulteta u sklopu svečane sjednice predstavljen je i projekt TARGET. Na svečanoj sjednici su prisustvovali zaposlenici Fakulteta ali i strani gosti, kako i gosti sa Sveučilita u Zagrebu i partnerskih institucija.

Predstavljanje TARGET-a na AMAC-RGNF-u

U utorak 17. studenog 2015. u 17 sati odžana je prva izvanredna skupština Hrvatske udruge diplomiranih Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (AMAC-RGNF).

Poziv za uključivanje u radionicu o metodama aktivnog učenja u sklopu projekta TARGET

Pozivamo nastavnike RGNF-a i FKIT-a da u sklopu projekta TARGET prisustvuju besplatnim radionicama o metodama aktivnog učenja koje u centar stavljaju studente.

Konferencija HKO: znanje i kreativnost

22. i 23. listopada 2015. Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala organiziralo je konferenciju o Hrvatskom klasifikacijskom okviru na temu Znanje i kreativnosti.

Održane EU radionice o fondovima

Dana 8. rujna 2015. odžana je radionica o mogućnostima financiranja programa usavršavanja nastavnika iz EU fondova na Rudarsko geološko naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Radionica o izradi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija

Dana 15. i 16. listopada 2015. održana je radionica o izradi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija za nositelje projekata iz provedbe natječaja "Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu hrvatskog klasifikacijskog okvira".

Nabavlje je specijalizirani software

U okviru projekta TARGET nabavljen je specijalizirani software "Upravljanje nastavnim planom i programom (NPP)"razvijen od Fakultet organizacije i informatike.

Opremljene računalne učionice

U sklopu projekta TARGET opremljene su dvije informatičke učionice.

Radionica o metodologiji provedbe Ankete o standardu zanimanja

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u razdoblju od 15. do 17. srpnja 2015. održalo je radionicu o metodologiji provedbe Ankete o standardu zanimanja.

Oformljena je ekspertna radna skupina FKIT-a

U četvrtak 9. srpnja 2015. Oformljena je ekspertna radna skupina FKIT-a te je održan njen prvi sastanak.

Oformljena je ekspertna radna skupina RGNF-a

U četvrtak 2. Srpnja 2015. Oformljena je ekspertna radna skupina RGNF-a te je održan njen prvi sastanak.

KICK-OFF SASTANAK

U srijedu, 1. srpnja 2015. godine u vijećnici RGNF-a je održan prvi sastanak projekta TARGET.

Publish modules to the "offcanvas" position.