OTKRIVANJE TOPLE VODE: ZAŠTO JE GEOTERMALNA ENERGIJA DOBITNA KARTA HRVATSKE ENERGETIKE


Povodom obilježavanja 25. obljetnice Akademije tehničkih znanosti Hrvatske Odjel rudarstva i metalurgije uz potporu Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirao je javno predavanje pod nazivom: “OTKRIVANJE TOPLE VODE: ZAŠTO JE GEOTERMALNA ENERGIJA DOBITNA KARTA HRVATSKE ENERGETIKE” koje je održano 26. ožujka 2018. na RGN-fakultetu.
Predavanje je održao Dragutin Domitrović, dipl. ing. naft. rud. iz tvrtke Geoen d.o.o./MB Geothermal d.o.o. Dragutin Domitrović se pridružio MB Holdingu 2016. godine, nakon više od 23 godine provedene u INA grupi na raznim inženjerskim i rukovodećim radnim mjestima.
Gospodin Domitrović je prikazao podatke o ukupna instaliranoj snazi geotermalnih elektrana u svijetu te perspektivama u Republici Hrvatskoj. Kontinentalni dio Republike Hrvatske bogat je geotermalnim resursima, a uskoro će u pogon biti puštena prva hrvatska geotermalna elektrana u Velikoj Cigleni kod Bjelovara. Očekuje se da će i nova energetska strategija RH u znatnijoj mjeri razmotriti hrvatske geotermalne potencijale, no potrebni su dodatni koraci da bi se u Hrvatskoj pospješilo investiranje u korištenje geotermalne energije.
Javnom predavanju nazočili su članovi akademske zajednice, prestavnici  HGK, EIHP, gospodarstvenici, predstavnici tvrtki INA d.d., Par Lux d.o.o, Geotermalna energija d.o.o. te predsjednik i glavna tajnica Akademije,  prof. dr. sc. Vladimir Andročec i prof. dr. sc. Nediljka Gaurina-Međimurec.


Tajnica Odjela rudarstva i metalurgije
Prof. dr. sc. Biljana Kovačević Zelić


20180328 2


 

20180320 4