RGNF partner na projektu EDUpolicy LAB


19. ožujka 2018. u Kući Europe održana je svečana dodjela ugovora za projekte iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja“.

Rudarsko-geološko-naftni fakultet jedan je od partnera na projektu „EDUpolicy LAB - društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti“ koji je financiran iz predmetnog poziva te jedan od 27 projekata koji su dobili financiranje od čak 189 prijavljenih projekata.
Nositelj projekta je Institut za razvoj obrazovanja iz Zagreba, a provodi se u partnerstvu s RGNF-om, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, Sveučilištem u Zagrebu (Sveučilišni odjel Hrvatski studiji), Akademijom dramske umjetnosti Sveučilište u Zagrebu te Volonterskim centrom Slavonski Brod. Projekt u trajanju od 24 mjeseca vrijedan je 1.179.733,32 kn (100% bespovratnih sredstava), a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.
EDUpolicy LAB je inovativan i interdisciplinaran projekt usmjeren na povećanje broja društveno aktivnih studenata s razvijenim građanskim kompetencijama za rješavanje problema lokalne zajednice u području obrazovne integracije. U sklopu projekta će: a) biti izrađen i pilotiran program društveno korisnog učenja (DKU), integriran u 4 silabusa na 2 visoka učilišta u sklopu kojeg će 35 studenata s 4 partnerska fakulteta raditi na obrazovnoj integraciji 3 socijalno isključene skupine; b) ukupno 80 nastavnika i predstavnika OCD-a će biti osposobljeno za razvoj i provedbu programa društveno korisnog učenja.