Knjiga je sveučilišni priručnik nastao razmatranjem i sintezom materijala koji se dugo koriste na katedri za ugljikovodike i geologiju kvartara Zavoda za geologiju i geološko inženjerstvo. Pomoći će studentima, ali i drugim zainteresiranim znanstvenicima i inženjerima, da detaljno upoznaju problematiku iz područja geologije i istraživanja ugljikovodika.

 

Puna referenca knjige / web udžbenika:

Geologija i istraživanje ležišta ugljikovodika / Josipa Velić, Tomislav Malvić, Marko Cvetković.
Zagreb : Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta, 2015.
XII, 144 str. : ilustr. (djelomice u bojama) ; 29 cm.
ISBN      9789536923281
Naslovi cjelina: 1. Uvod (svjetske rezerve (zalihe) ugljikovodika, najveća svjetska polja ugljikovodika, zemlje s najvećim rezervama nafte u nekonvencionalnim ležištima, pridobivanje ugljikovodika u Hrvatskoj), 2. Osnovna fizikalna svojstva nafte, 3. Optička i biološka opažanja ugljikovodika u uzorcima, 4. Podrijetlo i nakupljanje ugljikovodika, 5. Geologija ugljikovodika Hrvatske, 6. Petrofizikalna svojstva ležišta nafte, 7. Geofizička mjerenja u bušotinama-karotaža, 8. Podjela rezervi ugljikovodika, 9. Metode proračuna rezervi ugljikovodika, 10. Sadržaj elaborata o rezervama.

   

Kategorija (Sveučilišni udžbenik / web udžbenik / vodič...)

Sveučilišni udžbenik odlukom Senata Sveučilišta u Zagrebu

 

Nakladnik:

Rudarsko-geološko-naftni fakultet i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu

 

 

Provjera dostupnosti

Cijena knjige iznosi 50 kn za studente (gotovinsko plaćanje na blagajni RGN fakulteta), a 100 kn za pravne subjekte (virmansko plaćanje).


Geologija i istrazivanje lezista ugljikovodika